Mitkä tarinat kiinnostavat? Yrityksiä ja yrityksistä

Pori Jazzia on vaikea kuvitella muualle kuin Porin Kirjurinluodolle. Vehreä luonnonpuisto on tapahtumapaikkana ainutlaatuinen myös globaalissa mittakaavassa.

Pori Jazz on tuonut alueelle vuosittain kymmeniä miljoonia euroja ja yli sata henkilötyövuotta, kertoo vastavalmistunut tutkimus. Henkinen vaikutus on vielä suurempi, vaikkei sitä aina tule ajatelleeksi. Niin tiivis osa kaupunkia kansainvälinen jazzfestivaali on.

Lue lisää


Koronasuosta kovalle maalle

Koronakriisin hoito tietää jälkilaskua, jossa on meille kaikille maksettavaa vuosiksi eteenpäin. Suomi ei ole taudin laannuttua enää entisensä, mutta Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi muistuttaa muutoksen olevan myös mahdollisuus. Sen ovat nokkelimmat yritykset jo havainneet.

Lue lisää

”On ihan selvää, että maailma ei palaa entiselleen”

Tulevaisuudentutkija Risto Linturin mukaan moni kehityskulku vauhdittuu koronaviruspandemian myötä. Työelämä digitalisoituu ennennäkemätöntä vauhtia. Politiikka voi muuttua uudistushakuiseksi, mutta globalisaation rajoja joudumme pohtimaan.

Lue lisää


Kielitoimisto Lingo Languages Oy:n toimitusjohtaja Miia Virtanen.

Kielitaito auttaa kansainvälistymisessä

Yrityksen ja sen työntekijöiden kielitaito nousee usein puheeksi kansainvälistymishaaveiden
myötä. Kielitoimisto Lingo Languages Oy:n toimitusjohtaja ja Satakunnan kauppakamarin kasvu- ja elinvoimavaliokunnan varapuheenjohtaja Miia Virtanen tietää, että kielitaidolla on merkitystä kansainvälisessä liiketoiminnassa.

Lue lisää


ANTTI VIINIKKA,PORIN VILLA JA PEITE OYKauppa ei ole koronasta huolimatta pysähtynyt. Verkkokaupastamme ostetaan tuotteita etenkin nyt, kunkotona vietetään paljon aikaa ja siellä halutaan viihtyä.

ANTTI VIINIKKA,
PORIN VILLA JA PEITE OY

Kauppa ei ole koronasta huolimatta pysähtynyt. Verkkokaupastamme ostetaan tuotteita etenkin nyt, kun
kotona vietetään paljon aikaa ja siellä halutaan viihtyä.

JARI KORTELAINEN,LIHAJALOSTE KORPELA OYSuurkeittiöille suunnattujentuotteiden menekki on pudonnut lähes nollaan, mutta kuluttajakauppa on alun hamstrauksen jälkeen tasaantunut normaalille tasolle.

JARI KORTELAINEN,
LIHAJALOSTE KORPELA OY

Suurkeittiöille suunnattujen
tuotteiden menekki on pudonnut lähes nollaan, mutta kuluttajakauppa on alun hamstrauksen jälkeen tasaantunut normaalille tasolle.

ALEKSI HARJU,SUOMEN IMURIKESKUS OYOtimme koronan vuoksi etätyöyhteydet käyttöön, mikä on yrityksessämme uutta. Tuotannossa on sovittu erityisjärjestelyistä niin hygienian kuin fyysisen työnteon osalta.

ALEKSI HARJU,
SUOMEN IMURIKESKUS OY

Otimme koronan vuoksi etätyöyhteydet käyttöön, mikä on yrityksessämme uutta. Tuotannossa on sovittu erityisjärjestelyistä niin hygienian kuin fyysisen työnteon osalta.


Kuva Kimmo Virkki

LIFESTYLE: Maastopyörä miehen polulla pitää

Tehokuivauksen työpäällikkö Kai Kekki tietää, miltä itsensä voittaminen tuntuu. Haasteelliset maastot ja ikimuistoiset reissut lennokkaine käänteineen ovat tulleet miehelle harrastuksen myötä tutuiksi.

Lue lisää

Into ylle hyvillä varusteilla

Lajissa kuin lajissa välineet ovat kaiken A ja O. Kauppakeskus Puuvillan lukuisat urheiluvälineitä ja -vaatteita sekä retkivarusteita myyvät erikoisliikkeet takaavat onnistuneen alun uudelle harrastukselle. Aki Seppälä Intersportista toivoo, ettei yksikään pyöräilijä viiletä ilman kypärää.

Lue lisää


Vaatekauppaa kotiinkuljetuksella

Koronaviruksen myötä Vila Clothes aloitti Porissa vaatteiden myynnin Instagramin kautta – turvallista kotiinkuljetusta unohtamatta.

Lue lisää

Poikkeusoloissa perusasiat korostuvat

Työterveydessä näkyvät koronan monet kasvot. Osa asiakkaista painii lomautusten kanssa ja osa toimii etäällä.

Lue lisää