Sukupolvien työtä kunnioittaen - Ahlström-yhtiöt

A. Ahlström Kiinteistöt Oy:n arvot kiteytyvät Noormarkun Ruukin miljöössä, Klubin keittiön alkuperäisresepteissä ja metsäalueen hoidossa. 160 vuoden historia velvoittaa sukuyhtiötä yli sukupolvien.

– Ihmiset tekevät bisneksen. Kun tekee arvojen mukaan parhaansa, kehitys menee varmimmin oikeaan suuntaan, Peter Ahlström toteaa. Kuvassa myös liiketoimintajohtaja Riitta Kilo.

Ahlströmin arvot ovat tuloksellisuus, kehittyminen, yhteistyö, vastuullisuus ja perinteet. Suurten sanojen takana on käytännön tekoja.
– Noormarkun ruukissa on oma vesivoimala. Olemme omavaraisia sähkön ja lämmön suhteen, punnitsemme ruokajätteet ja seuraamme sähkön, veden ja lämmön kulutusta, silppuamme metsän risut ja kannot, ja ne poltetaan yhtiön lämpövoimalaitoksessa. Noormarkussa sijaitsevat Ahlström-yhtiöt eli A. Ahlström Kiinteistöt Oy ja Ahlström Konsernipalvelut Oy ovat tänä päivänä osa Ahlström Capital -konsernia, jonka portfolioyhtiöiden toiminta on pääosin maailmalla. Näin ollen koko konsernin mittakaavassa vastuullisuuden vaikutukset ovat suuria ja me teemme täällä Noormarkussa osamme, kuvailee viidettä sukupolvea edustava Peter Ahlström.

Ahlström Capital tytäryhtiöineen on sitoutunut YK:n Global Compact -vastuullisuusaloitteeseen, jonka myötä yritykset kehittävät muun muassa työoloja, ihmisoikeuksia ja ympäristöä kansainvälisillä markkinoilla.
– Vastuu on selkäytimessä. Jo Eeva ja Antti Ahlström perustivat kouluja, rakensivat kirkkoja ja sairaaloita. Suku jatkaa yhteiskuntaan suuntautuvaa työtään säätiöiden kautta, Ahlström kertoo.

Yhtiön arvopohja näkyy myös siinä, miten ruoka tänä päivänä valmistetaan, katetaan ja tarjoillaan Ahlströmin ruukeissa Noormarkussa ja Kauttualla.
– Historiasta juontava vieraanvarainen palvelukulttuuri ilmenee tänäkin päivänä tavassamme palvella asiakkaita, toteaa liiketoimintajohtaja Riitta Kilo.

Perinteet velvoittavat. Lisäksi pitää olla uskallusta toimia ennakkoluulottomasti, kuten ennenkin.
– Meidän omistajilla on visio paremmasta maailmasta tuleville sukupolville. Se on iso vastuu meille kaikille ahlströmiläisille, Peter Ahlström sanoo.