Ajankohtaisia tarinoita johtajuudesta johtajien ja hallitusammattilaisten kertomana.


Luvata-konsernin emoyhtiön toimitusjohtaja vaihtui keväällä. Ruoriin tarttui Pekka Kleemola, joka haastaa perinteisen käsityksen teollisuusyrityksen johtajasta ja nostaa ihmiset keskiöön.


Suunnannäyttäjä

Luottamus, näkemyksellisyys ja empatia kuuluvat johtajan työkalupakkiin. Pakkia pitää kuitenkin päivittää, joten lisäksi tarvitaan uteliaisuutta ja jatkuvan oppimisen mentaliteettia.

Lue lisää

Humaani toimitusjohtaja

”Jokainen ihminen pitää nähdä kokonaisuutena eikä vain välinearvona toiminnalle”, sanoo Heikki Arikka, Länsi-Suomen diakonialaitoksen ja Diakon Palvelut Oy:n uusi toimitusjohtaja.

Lue lisää


Satamayhtiön tehtävä on pitää puitteet kunnossa

Porin satama on Suomen parhaita. Luotsausmatkat ovat lyhyitä, koska avomeri alkaa heti sataman ulkopuolelta. Myös jääolosuhteet ovat hyvät, satamaan on helppo tulla talvellakin.

Lue lisää

Kansainvälinen ura Porista käsin

Määrätietoisuus ja pitkäjänteisyys ovat ominaisuuksia, joita tarvitaan uralla menestymiseen. Tulevaisuuden työelämä vaatii lisäksi sopeutumiskykyä ja valmiuksia oppia uutta.

Lue lisää


Vaikeista suhdanteista kohti valoa

Kun yrityksen päätuote on tuore leipä, pitää asiakaslupaus lunastaa päivittäin. Jotta tavoitteeseen päästään, tarvitaan kokonaisuuden hallintaa ja kuuntelutaitoa.

Lue lisää

Vastuun jakaminen vie yritystä eteenpäin

Luopuminen toimitusjohtajuudesta osui Sari Mäkitalon mielestä oikeaan kohtaan. Kahden yrityksen johtotehtävistä selviää, kun jakaa vastuuta työntekijöille ja uusille ammattilaisille.

Lue lisää


Työhyvinvointi luo edellytykset työssä onnistumiselle

Porilaissyntyinen Kai Vainio aloitti uransa ohjelmistokehittäjänä jo opiskellessaan diplomi-insinööriksi Porissa. Sittemmin hänestä tuli yrittäjä, joka satsaa erityisesti henkilöstön hyvinvointiin.

Lue lisää

Johtajan tapa ei ole ainoa oikea

Porissa on valmistettu sinkkilankaa teollisuuden tarpeisiin jo neljännesvuosisadan ajan. Vertic Zinc Wire Oy:n toimitusjohtaja Matti Lohikoski uskoo alan kasvuun.

Lue lisää


Rakkaudesta Satakuntaan

Satamaidon toimitusjohtaja Anniina Honkanen uskoo vastuullisuuden kannattelevan maitoalaa myös tulevaisuudessa.

Lue lisää

Ihmiset ostavat nykyisin tarinoita

Esan Levykalusteen yrittäjä Jaakko Husari uskoo perheyrittäjyyden ja paikallisuuden voimaan.

Lue lisää


Onnistuminen edellyttää innostamista

Petri Paajanen on tottunut katsomaan tulevaisuuteen. Pori Energian uusi toimitusjohtaja uskoo, että menestyminen ei katso yrityksen kokoa.

Lue lisää

Hyvinvoiva johtaja on tärkeä roolimalli

Työskentely kiihtyvään tahtiin muuttuvalla finanssialalla on opettanut Matti Kiurulle, että työhyvinvointi on itsestä huolehtimista ja esimerkkinä toimimista.

Lue lisää


Hyvä hallitus uskaltaa hypätä boksin ulkopuolelle

Satakuntalaisen yrityksen hallituksessa on usein vankkaa alan osaamista. Ongelmana kuitenkin on, että digitalisaation luomat mahdollisuudet jäävät näkemättä, jolloin yritystä uhkaa markkinoiden katoaminen.

Lue lisää

Kännykät muuttivat työelämän

Tieto Oyj:ssä asiakasvastuun parissa työskentelevä Jouko Pärssinen tietää, että elinikäinen oppiminen on avain työn muutoksesta selviämiseen.

Lue lisää