LIFESTYLE: Lomalla viimeinkin

Kesä on taas täällä, ja on aika tehdä lomasuunnitelmia. Pyöräytä siis itsellesi raikas jääkahvi ja suuntaa katse kohti Poria – etänä tai livenä!


Kotimaanmatkailu sai viime kesänä aivan uudenlaista nostetta. Toiveena on, että ilmiö jatkuu myös tänä kesänä.


Kesän viilein juomatrendi

Tämän kesän viilein juomatrendi on jääkahvi. Juomaa voi tuunata monin eri tavoin, ja se maistuu niin alkoholillisena kuin alkoholittomana versiona.

Ravintoloitsija Jesperi Onnela vinkkaa testaamaan Galliano jäälattea: se on kuuman kesäpäivän pelastus ja vie kielen mennessään!
Herkullinen drinkki syntyy simppeleistä raaka-aineista myös kotikeittiössä. Lasiin lisätään oman maun mukaan Galliano vaniljalikööriä, tuoretta espressokahvia, maitoa tai kaurajuomaa sekä jäitä.

Halutessaan juoman voi koristella kermavaahdolla ja murskatuilla kahvipavuilla.

Lokki-lavalla nähdään

Poikkeuksellisesta tapahtuma-
kesästä huolimatta Pori Jazz
ilahduttaa musiikin ystäviä
konserttisarjalla, joka järjestetään Kirjurinluodon Lokki-lavalla 15.–17. heinäkuuta. Pori Jazz soi taas
-tapahtuma tuo lavalle kotimaisen musiikin aarteita. Lokki-lavalla nähdään muun muassa Verneri Pohjola Quartet, Pepe Willberg & Jukka Eskola Statement sekä Timo Lassy.

Vaikka tämän kesän tapahtuma poikkeaa aiempien vuosien festivaalista, ilmassa on nostalgiaa. Lokki-lava on tapahtuman entinen päälava, joka vihittiin käyttöön vuonna 1989. Samalla paikalla on jazzattu jo festivaalin alkuajoista asti.

SuomiAreena hybridinä

Jo 15. kertaa järjestettävä SuomiAreena toteutetaan tänä vuonna hybridimallina, joten ohjelmaa pääsee seuraamaan niin paikan päällä kuin etänä. Ajankohtaisia keskusteluita on luvassa muutamalla eri lavalla Porissa ja Helsingissä 12.–16.7. Tapahtuman teemana ovat tänä vuonna yhteisöllisyys, digitaalisuus ja luonto.

Fyysisesti tapahtumapaikoille otetaan osallistujia vallitsevien koronaohjeistusten puitteissa, mutta koko ohjelmisto on katsottavissa maksutta myös etänä MTV-palvelussa. SuomiAreenaan voi siis tänä vuonna osallistua vaikka mökkilaiturilta käsin!


Satakunnan kauppakamarilehden 2/21 artikkeli