Näkemyksiä taloudesta, yhteiskunnasta sekä yritystoiminnasta.


Harri Tuomi puheenjohtaja, Satakunnan kauppakamari ja toimitusjohtaja, Satakunnan Osuuskauppa. Kuva: Veera Korhonen.

Päättymätön matka

Olemme NATOssa. Suomalaisen yhteiskunnan mieli muuttui nopeasti, kun tarvittiin hyvä kansallisen turvallisuuden ratkaisu. Nopea reagointi luo pohjan onnistumiselle jatkossakin.

Matti Honko kertoo yhteistyön paikallisen elinkeinoelämän kanssa jatkuvan aiempaan tapaan. Kuva: Annu Porttila.

Vahva kansainvälinen osaaja

Huhtikuun neljäntenä päivänä seurasimme uuden jäsenmaan liittymisen juhlallista lipunnostoseremoniaa. Suomesta tuli liittouman 31. jäsenmaa. Vajaan vuoden kestänyt liittymisprosessi saatiin päätökseen, ja nyt opettelemme toimimaan osana liittoumaa.


Poliittinen kellotaajuus

Ihan kohta on käsillä aika, jolloin valitaan uudet päättäjät eduskuntaan. Tulevat kansanedustajat ovat tärkeä osa myös maakunnan vaikuttamistyön palapelissä.

Hyvät pahat skenaariot

Strateginen suunta tulee suunnitella vaihtoehtoisten tulevaisuuksien varalle. Tällöin skenaarioiden rakentaminen on hyvä täydentävä tapa varautua tuntemattomaan.


Mitä kuuluu bisnekselle?

Valiokuntatapaamiset ovat erinomainen mahdollisuus paitsi verkostoitua, myös päivittää ymmärrystä siitä, mitä eri toimialoille Satakunnassa kuuluu. Omille ajatuksille voi hakea kaikupohjaa yhteisössä, jossa ajatukset uskaltaa sanoa ääneen, ja tapaaminen on samalla kalenterimerkintä ajattelulle varatusta ajasta.

Päättymätön matka

Vastuullisuus on osa jokaisen menestyvän yrityksen arkipäivää. Sidosryhmät vaativat yrityksiltä tekoja, ja kuluttajat testaavat ne päivittäin.