Tulevaisuuden rakentamisen kulmakivet

Koronakriisi on monen muun asian ohessa osoittanut sen, että tulevaisuutta on entistä haastavampaa ennakoida ja muutokset voivat olla todella isoja ja nopeita. Tulevaisuuden työelämä ja sen johtamiseen vaadittava osaaminen ovat myös murroksessa.

Lue lisää

Tulevaisuuden työelämän metataidot

Se, mikä on harvinaista, on arvokasta. Osa harvinaisista ja arvokkaista asioista on luonteeltaan käsin kosketeltavaa, silmillä nähtävää ja vaa’alla mitattavaa. Tällaisia ovat vaikkapa kulta, Yhdysvaltain dollarit tuhannen nipuissa tai kaivosten uumenista louhittu kyöpeli.

Lue lisää


Jos ehdotan, että investoimalla yhden euron saat takaisin viisi, mitä teet?

Meillä on tapana tarttua helposti ymmärrettäviin hankkeisiin ja investointeihin, varsinkin jos luvut ovat helposti tulkittavissa tai investoinnin takaisinmaksu on selkeästi ilmaistu esimerkiksi kasvaneena tuottavuutena. Usein kasvatamme resursseja, mutta emme osaa tunnistaa hukkaa.

Lue lisää

Two baby steps

Määrittelen digitalisaation bisneksen tuottamiseksi yrityksen hallussa olevan tiedon (datan) avulla. Tieto ja sen analysointi on uuden ajan T&K:ta. Miten sillä sitten tehdään bisnestä tai muutetaan nykyistä kilpailu-asetelmaa?

Lue lisää