Mitä koronan jälkeen?

Elämme parhaillaan monelle suomalaiselle vaikeaa aikaa – etenkin palvelu- ja taidealoille sosiaalisen kanssakäymisen rajoittaminen on kova isku. Me Satakunnan kauppakamarilla uskomme, että tästäkin selvitään, ja haluamme katsoa jo eteenpäin: mitä hyvää koronapandemiasta voi seurata?
​​​​​​​

Lue lisää

Kun maailma pysähtyi

Ensin kukaan ei ottanut sitä tosissaan, sitten koko maailma pysähtyi. Nyt mietimme, miten koronakriisistä tullaan ulos.

​​​​​​​Jos siirrymme nopeasti koronataloudesta vapaaseen talouteen, voi nousu olla upea. Sen kärjessä ovat vihreä teknologia, 5G, metsäteollisuus ja yrittäjyys.

Lue lisää


Pulssi vaihtelee, sykeväli heittää, mikä on oikea treeniohjelma?

Liian hitaalla reagoinnilla ei menesty. Niin nousu- kuin laskusuhdanteissa on tärkeää sopeutua nopeasti. Voittajat toimivat, kun toiset vasta aikovat.

Lue lisää


Kuva: Satakunnan Osuuskauppa

Kauppa auki 24 / 7 / 365 – ainakin online

Muistamme vielä ajan, jolloin kaupat olivat auki kahdeksasta iltakuuteen, lauantaina yhdeksästä yhteen ja sunnuntaisin kiinni, olihan pyhäpäivä. Tuosta ei ole kuin kolmisenkymmentä vuotta.

Lue lisää

Kestävää kasvua myös tulevaisuudessa

Elinkeinoelämälle on itsestään selvää, että tulevaisuuden varmistaminen ja siinä onnistuminen vaativat jatkuvaa kehittymistä. Nykyhetki kestää 500 millisekuntia, siis silmänräpäyksen, eli nykyisyys muuttuu jatkuvasti menneisyydeksi.

Lue lisää

Leena Roskalan kuvasi Veera Korhonen

Sanoma joulun on uusi mahdollisuus

Ehkä suloisinta maailmassa on lapsen suhde jouluaattoon. Sitä edeltää pitkä ja jännittävä odotusaika, jota raamittavat kilttinä oleminen, toiveiden kirkastaminen ja erilaiset valmistelevat askareet.

Lue lisää