Huippuosaajien suuntana Satakunta

Uusi paikallinen Lääkärikeskus Karhulinna avasi ovensa asiakkaille alkukesästä. Talossa työskentelee lukuisia asiantuntijoita, ja lisää palkataan kysynnän kasvaessa.

Karhulinnan toimitusjohtaja Kimmo Aho. Kuva: Veera Korhonen

Karhulinnan erikoislääkäri Marko Neva. Kuva: Veera Korhonen

Kun Lääkärikeskus Karhulinnaan ensimmäisen kerran haettiin työntekijöitä, hakemuksia tuli lähes 200.
Ammattilaisista ei siis ollut pulaa, vaan haasteeksi muodostui sopivien työntekijöiden valitseminen erinomaisten hakijoiden joukosta.

– Meillä ei ollut ongelmia osaavan ja motivoituneen henkilöstön löytämisessä, päin vastoin, Lääkärikeskus Karhulinnan toimitusjohtaja Kimmo Aho vahvistaa.

Yksi alkukesästä Karhulinnassa aloittaneista erikoislääkäreistä on dosentti ja selkäortopedi Marko Neva. Nevan juuret ovat Porissa, ja paluu kotiseudulle tuntui hyvältä idealta muualla Suomessa ja ulkomailla vietettyjen vuosien jälkeen. Lisäksi Karhulinnan perustajajäsenet olivat Nevan vanhoja tuttuja.

– Karhulinnan konsepti kuulosti toimivalta ja tiesin, että yrityksen omistajat ovat sitoutuneita rakentamaan toimivaa kokonaisuutta ja kehittämään palveluita asiakkaita ja henkilöstöä kuunnellen, Neva kuvailee.

Koko hoitoketju saman katon alla
Porissa toimivan lääkärikeskuksen vahvuuksia ovat niin Nevan kuin Ahon mielestä sen koko ja ihmisläheisyys. Palveluita tuotetaan laadukkaasti ja asiakaslähtöisesti.

– Karhulinnassa työskentelee omien alojensa huippuosaajia, ja voimme pyytää konsultaatiota talon sisällä. Lisäksi voimme tehdä lähes kaikki tutkimukset ja kuvantamiset itse. Asiakas saa kaikki hoitoketjun palvelut saman katon alta, mikä helpottaa henkilöstönkin työtä, Neva kehuu.

Karhulinnasta on Ahon mukaan pyritty rakentamaan helposti lähestyttävä ja asiakkaan tarpeet huomioiva lääkärikeskus, jonne on mukava tulla ja jossa laatu on keskiössä.

– Samalla on luotu työyhteisö, jossa työntekijät saavat vastuuta ja mahdollisuuden vaikuttaa omaan työhönsä ja työympäristöönsä, hän summaa.


Vahvuutena paikallisuus

Paikallisuus on yksi Karhulinnan valttikorteista, ja sen halutaan näkyvän ulospäin. Henkilöstössä onkin useita alun perin porilaisia tai satakuntalaisia työntekijöitä, jotka ovat tehneet aiemmin uraa muualla.

Nevan mielestä yritysten ja kaupungin tulisi satsata paluumuuttajien houkutteluun, sillä se on ehkä helpoin keino saada alueelle osaavia ammattilaisia.

Aho muistuttaa myös Porin vahvuuksista: kaupunki on sopivan kokoinen, ja palvelut ovat lähellä. Ruuhkissa istumiseen ei kulu aikaa.

– Uskomme, että Karhulinnan palvelukonsepti sekä paikallisuus tekevät meistä kiinnostavan toimijan niin asiakkaiden kuin terveydenhuollon henkilöstön silmissä, Aho kiteyttää.


Satakunnan kauppakamarilehti 3/2021 artikkeli