Yyteri tarjoaa elämyksiä

Tavallisesti ihmiset lähtevät tähän aikaan vuodesta aurinkolomalle Espanjaan. Nyt on herätty huomaamaan, että elämyksiä voi kokea ihan kotikulmilla, kuten Yyterissä.

Hotellinjohtaja Janne Larisuo on aikaisemmin ollut tyypillinen porilainen. Hän kävi Yyterissä kerran tai maksimissaan kahdesti kesässä. Näillä vierailuilla hän ei käyttänyt mitään palveluja.
– Nyt olen kohta neljä vuotta ollut hommissa täällä ja
olen totaalisen rakastunut alueeseen. Olen aika fanaattisesti mainostanut Yyteriä, enkä vain työni puolesta. Minusta on tullut ”yyterihörhö”, hän nauraa.
Tyypillisen porilaisen tapaan hän on myös käynyt kokemassa rantamiljöön Hangossa ja muualla Suomessa sekä ulkomailla.
– Nyt vasta huomaan, että omalla takapihalla asiat ovat paremmin. Kun joku asia on liian lähellä, sitä ei osaa arvostaa. Yyterillä on monia vetovoimatekijöitä. Ei sen tarvitse olla pelkästään hiekkaranta 27 asteen lämpötilassa.

Panostusta palveluihin
Kun maailmassa on eletty täysin erilaisessa tilanteessa kuin koskaan aikaisemmin, on se vaikuttanut vahvasti myös Yyterin palveluihin. Janne Larisuo ajattelee, että korona on myös antanut paljon. Se on pakottanut miettimään paikkaa uusin silmin.

– Nojaamme Yyterissä vahvasti sesonkiajatteluun. Meillä on kolme sesonkia: syksy, talvi ja kesä. Aikaisemmin meillä on ollut vahva fokus kasvattaa yritysasiakkaille tarjottavia palveluita ja laajentaa tapahtumabisnestä kesäsesongin ulkopuolelle. Nyt olemme keskittyneet yksityisasiakkaisiin.

Yyteristä onkin viime kevään lockdownin iskettyä tullut lähiseudun asukkaiden vierailukohde.
– Yyterin lintualueet ja lietteen polut ovat tulleet monille tutuiksi. Kesän kävijämäärät olivat suuria, kun ihmiset
viettivät rantalomaa. Enkä ole koskaan aikaisemmin nähnyt, että pulkkamäet olisivat noin täynnä kuin nyt.

Yyterin uudistunut Bistro Yvonne tarjoaa makumatkoja maailmalle. Kylpylässä pääsee uimaan, ja uusi kuntosali
tarjoaa mahdollisuuden niin ohjattuun joogaan kuin itsenäiseen harjoitteluun. Hotellissa voi ladata akkuja Unikulman sängyissä.
– Eräskin itselleni tuntematon ihminen sanoi lähtiessään: ”Vitsit, kun oli kiva 24 tunnin miniloma Yyterissä. Eikä
tarvinnut tuhlata aikaa matkustamiseen.” Ihmiset löytävät ttästä läheltä paljon erilaisia juttuja. Meillä on luksuslomaankin mahdollisuus, Larisuo vinkkaa.Yyteri on loistava matkailukohde
luontoharrastajille ja ihmisille,
jotka tykkäävät liikkua luonnossa.


Arjen pakomatka Yyteriin

Yyterissä on tarjolla uusi yksityisasiakkaille suunnattu tuotekavalkadi, joka mahdollistaa elämyksellisen miniloman.


Makumatkalle Eurooppaan

Uusi Bistro Yvonne on suunniteltu palvelemaan niin paikallisia kuin kotimaan matkailua. Ravintola on pieteetillä rakennettu virkistyshotellin paraatipaikalle. Yvonne on moderni eurooppalainen bistro, jonka juomalistat on suunniteltu maailmanmestarin avustuksella ja menu suuntaa sesongin mukaan Euroopan makumaailmoihin.
Talvella on maisteltu kuhaa ja poroa skandinaavisen menun mukaan, keväällä menussa on vivahteita Italiasta,ja kesällä bistrossa koetaan Ranskan Rivieran meininkiä. Erityisesti pariskunnat nauttivat minilomasta Yyterissä.

Perheen kanssa puuhaamaan

Kun normaaliaikana perheet suuntaisivat viikon tai kahden matkalle lämpimään, voi arjen pakomatkan nyt viettää Yyterissä. Yyteri on Suomen
pulkkailumekka. Jos talvella ei ole lunta, käytetään lumitykkiä. Ulkoilun jälkeen koko perhe nauttii remuamisesta kylpylässä ja vanhemmat voivat osallistua joogatunneille, käydä kuntosalilla tai pelata golfia simulaattorilla. Ihan niin kuin Espanjassa. Kylpylässä ilta-aika on pyhitetty pariskuntien kuutamouinnille kynttilän valoineen ja rauhallisine taustamusiikkeineen.

Rauhasta ja tilasta nauttiville

Yyteri on loistava matkailukohde
luontoharrastajille ja ihmisille, jotka tykkäävät liikkua luonnossa. Yyterin
retkeily- ja luontopolut ovat kunnossa ja reittiopasteet on uusittu. Yyteristä voi vuokrata fatbiken, jolla pääsee näkemään koko alueen moninaisuuden. Hotellista löytyy uusittu toiminnallisen kuntoilun kuntosali sekä joogasali, jossa voi harjoitella ohjatulla tunnilla tai itsenäisesti. Miniloman kruunaa hemmotteluhetki Hyvinvointikeskus Yyterin Lumossa. Yyteri sopii myös
heille, jotka eivät kaipaa tohinaa ympärilleen.