Mitkä tarinat kiinnostavat? Yrityksiä ja yrityksistä.

Minna Nore, toimitusjohtaja, Satakunnan kauppakamari Kuva: Veera Korhonen

Turvallisuus on kauppasuhteita

Turvallisuus kietoutuu talouteen ja muuttaa yritysten kilpailuympäristöä. Silti se on edelleen hyvää arkea ja hyvää työelämää.

Marko Kesti. Kuva: Veera Korhonen

Suomen tehokkain saha löytyy Porin keskustasta

UPM Timberin Seikun sahalla tuotantotehokkuus on noussut kolmessa vuodessa 30 prosenttia. Sahan johtaja Marko Kestin mukaan kehitys on saatu aikaan koko porukalla – yhdessä tekemällä. Ihmisten oman tekemisen kautta.


Pekka Passi. Kuva: Vatajankoski

Sähkömarkkinat toimivat

Sota. Ohjusisku. Sabotaasi.

Kuva: Tosikuva Oy / Jarkko Översti

Muutosherkkyyttä epävarmuudessa

UTU‑konsernin toimitusjohtaja Olli Heinonen on nähnyt talouden myllerrykset. Ne ovat opettaneet sietämään epävarmuutta. Kokemukset ovat karttuneet startup‑, perhe‑ ja pörssiyrityksistä.


Dingo-mania on taas täällä

Levoton Tuhkimo ‑elokuva saa maailmanensi‑iltansa vuoden 2024 joulukuussa Porissa, Dingon syntyjuurilla. Satakunnan Kauppakamari jäsenyrityksineen on vahvasti mukana Dingo‑huumassa.

Julle Rintala.

Q & A asiantuntijalta

KYSYMYS: Mitä turvallisuusseikkoja yritysten pitää huomioida käyttäessään tekoälyä?


Liisa Laurila. Kuva: MillaXPhotograpgy

Hetki hetkessä

Porilaisen juristin ja erityisasiantuntija Liisa Laurilan kivi ei ehdi sammaloitua. Kolme työtä ja useat hallituspaikat pitävät mielen sekä kehon liikkeessä. Monipuolisuus pitää elämää tasapainossa.

– Asiakkaat kysyvät paljon oleskelulupiin, opiskeluun, lasten päivähoitoon ja Kelan etuuksiin liittyvistä asioista, Niina Hyytinen kertoo. Kuva: Polina Pivnenko

Rekrytoitko ulkomailta?

International House Porin palvelukonsepti edistää Satakunnan vetovoimaisuutta ja etsii ratkaisuja työvoimapulaan tukemalla laajan verkoston voimin kansainvälisten osaajien rekrytointia.

Kuva: Antti Karpale

Uudistuva meijeri kestää aikaa

Satakunnasta löytyy useita esimerkkejä organisaatioista, jotka ovat panostaneet
pitkäaikaiseen kestävyyteen. Yksi niistä on 120-vuotias Satamaito, jolle pitkäaikainen kestävyys tarkoittaa jatkuvaa kehitystyötä.


Kuva: Anssi Koskinen

Q & A asiantuntijalta

KYSYMYS: Alihankintaverkostot ja verkosto-osaaminen ovat keskeinen osa yritysten kilpailukykyä. Millaisia seikkoja on otettava huomioon alihankintasopimuksessa riskien hallitsemiseksi?

Jussi Holopainen ja Hanna Reijonen. Kuva: Veera Korhonen

Arvot luotsaavat maailman mutkissa

Kun maailma on monimutkainen ja haasteet globaaleja, Enersense hakee ilmassa oleviin kysymyksiin vastauksia arvoistaan. Vihreä siirtymä ja tekoäly ruokkivat uteliaisuutta vastuullisen kasvun matkalla.

Kuva: Seikkailuporukan kotialbumit

Seikkailu äärirajoille

Joukko satakuntalaisia elinkeinoelämän vaikuttajia koetteli rajojaan
kiipeämällä Afrikan korkeimmalle vuorelle, Kilimanjarolle.


Kankaanpään Workerin toimistovahvuudessa työskentelevät Matleena Haapala sylissään toimistokoira Lempi, tuolissa istuva Lauri Lehtinen, Liisa Saimala ja Petri Syrjätie.

Muutos tehdään yhdessä

Kankaanpäässä kansainvälisten työntekijöiden tarjonta ja työvoiman tarve ovat kohdanneet oivallisesti. Taustalla on paikallisten organisaatioiden muodostama ainutlaatuinen yhteistyömalli.

Porin kaupunginjohtaja Lauri Inna. Kuva: Jussi Partanen.

Kasvusopimus: Kaikki tarvitaan mukaan

Pori on ylivertainen ympäristö vihreälle teollisuudelle. Kaupunginjohtaja Lauri Inna näkee edellytykset edelläkävijyydelle jopa maailman parhaina. Nyt tarvitaan yhteinen visio tulevaisuudesta.

Kuva: Brand ID arkisto

Meitä ei vaivaa kasvamisen pelko

Brand ID:n myynti on kolminkertaistunut neljän viime vuoden aikana. Nyt toiminta käynnistyy Yhdysvaltojen Pohjois-Carolinassa. Rapakon taakse rakennettiin uusi tehdas kivijalasta lähtien.


KUMEKO Group Oy:n toimitusjohtaja Mikko-Joonas Kuuminainen. ​​​​​​​Kuva: Picla Photography.

Rohkea luotto ihmisiin

KUMEKO Group Oy on kasvanut nopealla volyymilla valtakunnalliseksi toimijaksi. Toimitusjohtaja Mikko-Joonas Kuuminainen sanoo yrityksen olevan satakuntalaisille hyvä esimerkki siitä, että kun pieniä tuetaan, niistä voi joskus tulla isoja.

Jussi Pirhonen yrittäjä, toimitusjohtajaTovari Oy

Q & A asiantuntijalta

KYSYMYS: Mitä on kasvumarkkinointi ja mitkä ovat sen kulmakivet? Vastaajana Tovari Oy:n toimitusjohtaja, yrittäjä Jussi Pirhonen.

Kuva: Krista Kulmala

Hyvinvointia lemmikeistä

KHT-tilintarkastaja Anne Hakalalle lemmikit ovat iso osa arkea. Yksi hänen kolmesta koirastansa jopa kulkee päivittäin mukana toimistolla.


Työterveyspsykologi Maria Niemi. Kuva: Veera Korhonen

Turvallisuuden tunnetta työelämän muutokseen

Työelämän muutokset haastavat psyykkistä työhyvinvointia. Työn ohella elämän kaikki muutkin kuormitustekijät näkyvät työpaikoilla, tietävät Lääkärikeskus Karhulinnan toimitusjohtaja Kimmo Aho ja työterveyspsykologi Maria Niemi.

Sakari Huhtaniemi. Kuva: Kari Lehtonen.

Älykäs ja turvallinen satama

Suomen huoltovarmuus nojaa vahvasti satamien toimintaan. Porin satamat tarjoavat merkittävän kasvupotentiaalin, joka edellyttää jatkuvaa kehittämistä ja tulevaisuuden ratkaisuihin panostamista varmoin ja turvallisin askelin.

Jari Perkiömäki, Pori Jazzin hallituksen puheenjohtaja.​​​​​​​Kuva: Aki-Pekka Sinikoski

Jazz on yhteistyötä

Pori Jazzin hallituksen puheenjohtaja Jari Perkiömäki on porilaislähtöinen muusikko, jonka jazz hurmasi jo teini-iässä.Maailma sähköistyy

LIFESTYLE: Tarinoiden äärelle

Q & A asiantuntijalta


Vastuullisuus edellä

Ravitse työkykyä

Lasten puolella


Anna aikaasi

Q & A asiantuntijalta

Isojen hankkeiden kumppani


Kasvun paikka

Kasvukysymysten äärellä

Q & A asiantuntijaltaNopeita ostoksia

Q & A asiantuntijalta

Lifestyle: Junnulajista tuli ura