Uusi monitoimitalo Pohjois-Poriin

Porin kaupunki rakentaa uuden monitoimitalon Pohjois-Poriin Tuulikylän, Ruosniemen ja Lotskerin asuinalueiden väliin. Ensimmäinen vaihe on valmistui elokuussa 2023, koko hankkeen arvioitu valmistumisaika on marraskuussa 2024.

Vaihe: Rakentaminen käynnissä
Aikataulu: Koko hanke valmis marraskuussa 2024
Investoinnin arvo: Noin 18,8 miljoonaa

Kuva Pori kaupunki

Hanke toteutetaan kaksi vaiheisesti ja ensimmäisessä vaiheessa rakennetaan tilat 600:lle alakoulun oppilaalle, kahdelle varhaiskasvatusryhmälle, 80 henkilökunnan jäsenelle, hammashuollolle, oppilashuollolle ja hammashuollolle. Ensimmäisen vaiheen nettopinta-ala on 8500 m2. Hankkeen toisessa vaiheessa rakennetaan yläkoululaajennus noin 350 oppilaalle. Ensimmäisen vaiheen tilojen suunnittelussa on otettu huomioon toinen vaihe rakentamalla muun muassa isommat ruokailu- ja liikuntatilat. Toisen vaiheen rakennustyöt on tarjoitus aloittaa heti ensimmäisen vaiheen käöyttöönoton jälkeen elokuussa 2023. Koko monitoimitalohankkeen on tarkoitus valmistua marraskuussa 2024.


Monitoimitalon liikuntasalia pääsevät käyttämään arki-iltaisin ja viikonloppuisin koulun lisäksi myös urheiluseurat. Lisäksi tiloja pääsevät käyttämään erilaiset järjestöt ja yhteisöt, jonka lisäksi tiloihin voidaan sijoittaa Porin seudun kansalaisopiston toimintaa. Tavoitteena on saada monitoimitalon tilojen käyttöaste korkeaksi.