Svenska Kulturfonden i Björneborg - Sijoitus monikielisyyteen ja pohjoismaiseen kulttuuriin

SKiB (Svenska Kulturfonden i Björneborg) on päättänyt rakentaa uuden kampuskokonaisuuden Porin keskustaan. Myös Porin ruotsalainen yhteiskoulu kokee täydellisen saneerauksen.

Vaihe: Rakentamisvaiheessa
Aikataulu: Valmistuu 2025 vuoden loppuun mennessä
Investoinnin arvo: 38 miljoonaa

Kuvan lähde: Yle

Svenska Kulturfonden i Björneborg uudistaa koko ruotsalaisen koulun korttelin Porin keskustassa. Kampuskokonaisuuden suunnittelu alkoi arkkitehtuurikilpailulla 2019. Kilpailun voittanut JKMM Arkkitehdit on toiminut hankkeen pääsuunnittelijana ja suunnitelmat valmistuivat helmikuussa 2023.

Rakennustyöt ovat käynnissä ja ruotsalainen yhteiskoulu siirtyy väistötiloihin syksyllä 2023.

Kampuksen ensimmäiseen kerrokseen tulee ravintola- ja kahvilatiloja, kirjasto ja monitoimisali, joka voidaan jakaa kahteen 120 henkeä vetävään tilaan. Tilat tulevat toimimaan muun muassa konsertti-, teatteri- ja näyttelykäytössä. Toiseen kerrokseen tulee lukion tiloja, käsityö- ja kotitaloustiloja sekä liikunta sali. Rakennuksessa on tilat myös englanninkielisen IB-lukion toiminnalle.

Uudisrakennuksen lisäksi saneerataan Porin ruotsalainen yhteiskoulu.

Hankkeen pääurakoitsijana toimii MVR Oy ja rakennuttaja konsulttina ja työmaavalvojana toteutusvaiheessa Prepon Oy. Uudesta kampusalueesta tulee lähes korttelin kokoinen kokonaisuus. Projektin rahoittaa SKiB-säätiö ja sitä tukevat Svenska Kulturfonden ja Business Finland.