Svenska Kulturfonden i Björneborg - Sijoitus monikielisyyteen ja pohjoismaiseen kulttuuriin

Porin ruotsalainen koulu tulee kokemaan huomattavan laajennuksen, kun sen yhteyteen rakennetaan uusia koulutiloja sekä pohjoismaalainen kulttuurikeskus.

Vaihe: Suunnitteilla
Aikataulu: Ei tiedossa
Investoinnin arvo: Vähintään 10 miljoonaa

Kuvan lähde: Yle

Svenska Kulturfonden i Björneborg aikoo uudistaa koko ruotsalaisen koulun korttelin Porin keskustassa. Tarkoituksena on remontoida nykyiset koulutilat sekä rakentaa uusia, ja Mikonkadun ja Eteläpuiston kulmaukseen tulisi myös pohjoismaalainen kulttuurikeskus. Säätiö on aloittanut suunnittelukilpailun keskuksen rakentamiseksi.

Kulttuurikeskukseen olisi tarkoitus tulla esimerkiksi kahvila, kirjasto, monitoimisali sekä säätiön arkisto. Koulutilojen laajentamisella taas tavoitellaan oppilasmäärän kasvattamista 350 oppilaasta 500 oppilaaseen. Koulun tiloissa on toimintaa ja opetusta päiväkodista lukiotasolle.
​​​​​​​

Kyseessä on säätiön historian suurin yksittäinen hanke. Kulttuurikeskuksen tärkeänä tehtävänä on toimia paikkana, johon ihan kuka tahansa voi tulla tutustumaan pohjoismaiseen kulttuuriin. Se tukee myös meidän koulutoimintaamme ja monikielisyyttä, toteaa säätiön hallituksen puheenjohtaja Erik Rosenlew Ylen uutisessa.Lähde:
yle.fi, 9.9.2020