Satakunnan Osuuskauppa - Mikkolan Prisman suurlaajennus

Mikkolan Prismaan suunnitellaan laajennusosaa, joka lähes tuplaisi kauppakeskuksen pinta-alan. Kauppakeskuksen uuteen siipeen suunnitellaan palvelupainotteista kokonaisuutta.
​​​​​​​
Vaihe: Suunnitteilla
Aikataulu: Ei tiedossa
Investoinnin arvo: 40-60 miljoonaa

Havainnekuva Mikkolan Prisman laajennuksesta. Kuva: Ark Takala Oy

Satakunnan Osuuskaupan suunnitelmien mukaan kauppakeskuksen laajennus mahdollistaa tapahtumien järjestämisen ja uusien palveluntarjoajien saamisen Mikkolaan. Linnunnokkaan on suunniteltu monenlaista ajanvietettä ja mm. useita ravintoloita ja kahviloita. Kauppakeskukseen on suunniteltu myös ulkotiloja, jotka soveltuvat mainiosti erilaisten ulkoilmatapahtumien järjestämiseen.

Investointi oli alkuperäisen suunnitelman mukaan tarkoitus toteuttaa vuosina 2023-2025, mutta investointi päätettiin siirtää odottamaan parempia aikoja epävakaan maailmantilanteen vuoksi. Investoinnin toteuttamista ei ole peruttu, mutta nyt siihen ideoidaan entistä parempaa ja kustannustehokkaampaa toimintatapaa.

Pysäköintipaikkojen määrää tullaan lisäämään ja niitä rakennetaan maan alle. Alueelle suunnitellaan myös aurinko- ja tuulienergiaratkaisuja.

Laajennuksen rakennusaikana vanha kauppakeskus toimii normaalisti.


Teksti: Satakunnan Kansa 10.10.2019 & 18.8.2022