SAMK Kampus on tulevaisuuden oppimiskeskus

Kuva www.samk.fi

SAMKin uusi Porin kampus on tulevaisuuden oppimiskeskus. Uusi kampus rakennettiin Porin ydinkeskustaan rautatieaseman vieressä olevalle Asema-aukiolle. Peruskorjattavan alueen laajuus oli noin 9 000 neliömetriä ja kokonaan uutta tilaa rakennettiin yhteensä noin 14 000 m2.
​​​​​​​
Vaihe: Valmis
Aikataulu: Valmistui keväällä 2017
Investoinnin arvo: 40 miljoonaa

SAMKin Porin toimipiste on Suomen modernein kampus. Opiskelijoita uudessa toimipisteessä on 3 500 ja opiskelussa käytetään opiskelijoiden omia tietokoneita ja tabletteja. Langattoman verkon toimintaan on panostettu, jotta se toimii joka puolella kampusta tehokkaasti.


Tiloja on käytössä muutaman ihmisen työtiloista aina 1000 hengen Agora-saliin, joka mahdollistaa niin kansainväliset konferenssit kuin kansalliset seminaarit. Kampuksen kirjasto tulee olemaan Satakunnan suurin tiedekirjasto ja sähköinen palvelukeskus.


SAMKin Uudisosan tieltä purettiin aluksi vanhat 1950- ja 1960-luvuilta peräisin olleet SOK:n ja Keskon toimistorakennukset. Keskon vanha varastorakennus ja sen kyljessä sijaitseva Citymarketin laajennusosa saneerattiin.


Lähteet: www.samk.fi