Porin kaupunki - valtion virastojen yhteinen asiakaspalvelu ja taustatilat saman katon alle

Porin kaupunki suunnittelee yhden luukun periaatteen lähiasiakaspalvelupistettä keskeiselle paikalle vanhaan postitaloon Yrjönkadulle. Porin ja valtion kanssa yhteistyössä toteutettava asiakaspalvelukonsepti on ensimmäinen laatuaan Suomessa.

Vaihe: Valmis
Aikataulu: Toiminnan aloitus uusissa tiloissa 2024

Porin ja valtion kanssa yhteistyössä toteutettavassa asiakaspalvelukonseptissa voidaan puhua eräänlaisesta edelläkävijyydestä, jota ei Suomessa olla samalla mittakaavalla aiemmin toteutettu, toteaa Porin kaupungin elinvoima- ja ympäristötoimialan johtaja Lauri Kilkku.

Tällä hetkellä asiakaspalvelua annetaan Porin kaupungissa monikanavaisesti ja fyysisesti kaikkiaan 16:ssa eri osoitteessa. Hankkeen valmistuttua nämä palvelut löytyvät yhden katon alta.

Porin kaupunki päätti viime vuonna jatkaa selvitystyötä, jossa kaupungin henkilöstö sijoitettaisiin Rautatienpuistokatu 5:een, jossa rakennuksen ja tontin omistaa Kiinteistö Oy Domus Arctopolis, jonka Porin kaupunki omistaa 100 prosenttisesti.

Kaupungin ja valtion toimitilahankkeet sijoittuvat keskustan kaupunkirakenteessa keskeisille paikoille Promenadi-Pori kaupunkiakselin varrelle. Muiden kaupunkikehityshankkeiden tavoin ne luovat uutta vetovoimaa kaupunkikeskustaan ja vahvistavat olemassa olevien palveluiden elinvoimaisuutta.

– Hankkeilla on hyvät mahdollisuudet tuottaa ympärilleen uutta kaupunkikehitystä, johon on Promenadi-akselilla, kävelykadulla ja lähialueilla on runsaasti tiloja käytettävissä. Kaupungin ja valtion toimitilauudistusten myötä vanhat toimitilat vapautuvat muuhun käyttöön ja tarjoavat mahdollisuuksia jatkokehitykseen, Kilkku toteaa.

Lisäksi toimitilahankkeet vahvistavat joukkoliikenteen käyttäjäpotentiaalia ja tarjoavat mahdollisuuksia joukkoliikenteen kannattavuuden lisäämiseen. Porin kompaktin kaupunkirakenteen ansiosta molemmat toimitilat ovat hyvin saavutettavissa myös kävellen ja pyöräillen.


Lähteet ja lisätietoja:

Radio Pori 29.4.2021