Luvata Pori Oy - Investointi tuotannon pitkäaikaiseen turvaamiseen

Luvatan omistaja, japanilainen monialakonserni Mitsubishi Materials Corporation on päättänyt investoinnista kuumapuristimen vaihtamiseksi uuteen. Uuden puristimen myötä alueelle rakennetaan myös 120 metriä pitkä ja 30 metriä leveä tehdashalli.
​​​​​​​
Vaihe: Valmis
Aikataulu: Valmistunut loppuvuodesta 2022
Investoinnin arvo: 40 miljoonaa

Kuva: Satakunnan Kansa, Heikki Westergård.


Luvata Porin liiketoimintajohtaja Jyrki Rantanen kuvaa investointia isona signaalina omistajalta Porin suuntaan.

– Kyseessä on iso, raskas ja perustavanlaatuinen kone. Sitä ei osteta viideksi vuodeksi vaan paljon pidempää aikaväliä varten. Uusi puristin on ennen kaikkea tuotannon turvaamisinvestointi.

Uusi kuumapuristin vaatii Porin kupariteollisuuspuistoon uuden rakennuksen, sillä Rantasen mukaan tuotantokatkoksesta tulisi liian pitkä, jos ensiksi purettaisiin vanha puristin ja sitten aloitettaisiin samalle paikalle uuden rakentaminen.

Puristin ei ole pelkkä kone vaan laajemminkin kokonainen linjasto lämmitysuuneineen. Jotta tuotanto jatkuisi entisellään, rakennetaan uutta puristinta varten oma 3600 neliön rakennus nykyisen parkkipaikan tilalle Tampereen tien läheisyyteen.

Puristin otettiin käyttöön loppuvuodesta 2022. Sen koosta kertoo aika paljon tarvittujen kuljetusten määrä, niitä tuli toistasataa. Laitetta varten rakennettiin 120 metriä pitkä ja 30 metriä leveä halli Tampereentien varteen. Laite tuli maksamaan halleineen ja kaikkine kustannuksineen noin 40 miljoonaa, mutta se tuplaa työntövoiman aiempaan puristimeen verrattuna.


Lähde: Satakunnan Kansa 15.10.2019 & Satakunnan Kansa 21.10.2022