Luvata Pori Oy - Investointi tuotannon pitkäaikaiseen turvaamiseen

Luvatan omistaja, japanilainen monialakonserni Mitsubishi Materials Corporation on päättänyt investoinnista kuumapuristimen vaihtamiseksi uuteen. Uuden puristimen myötä alueelle rakennetaan myös 120 metriä pitkä ja 30 metriä leveä tehdashalli.
​​​​​​​
Vaihe: Toteutuksessa
Aikataulu: Otetaan käyttöön syksyllä 2021
Investoinnin arvo: 35 miljoonaa

Kuva: Satakunnan Kansa, Heikki Westergård.


Luvata Porin liiketoimintajohtaja Jyrki Rantanen kuvaa investointia isona signaalina omistajalta Porin suuntaan.

– Kyseessä on iso, raskas ja perustavanlaatuinen kone. Sitä ei osteta viideksi vuodeksi vaan paljon pidempää aikaväliä varten. Uusi puristin on ennen kaikkea tuotannon turvaamisinvestointi.

Uusi kuumapuristin vaatii Porin kupariteollisuuspuistoon uuden rakennuksen, sillä Rantasen mukaan tuotantokatkoksesta tulisi liian pitkä, jos ensiksi purettaisiin vanha puristin ja sitten aloitettaisiin samalle paikalle uuden rakentaminen.

Puristin ei ole pelkkä kone vaan laajemminkin kokonainen linjasto lämmitysuuneineen. Jotta tuotanto jatkuisi entisellään, rakennetaan uutta puristinta varten oma 3600 neliön rakennus nykyisen parkkipaikan tilalle Tampereen tien läheisyyteen.

Rantasen mukaan edessä on kahden vuoden projekti. Kuluvan vuoden aikana kilpailutetaan laitetoimittajia ja ensi vuonna rakennetaan rakennus. Yritys on jo käynnistänyt neuvottelut kolmen laitetoimittajan kanssa. Vastaavanlaisia pursottimia käyttää myös muun muassa alumiiniteollisuus.

– Laitetoimittajat ovat kertoneet, että laitteen valmistus kestää noin 15 kuukautta, joten uusi puristin on toiminnassa aikaisintaan syksyllä 2021, laskeskelee Rantanen.


Lähde: Satakunnan Kansa 15.10.2019