Kansainvälinen vanadiinitehdas sijoittumassa Poriin

Australialaisyritykset Critical Metals ja Neometals suunnittelevat Poriin Euroopan ensimmäistä ympäristöystävällistä vanadiinin tuotantolaitosta. Aluetaloudellisesti merkittävä investointi tukee Porin kaupungin tavoitetta kehittää kiertotalousliiketoimintaa.

– Hakuprosessissa mukana olleet kaupungit markkinoivat vahvuuksiaan, ja olemme tyytyväisiä sijoittumispäätöstä pohtineen yrityksen valintaan, Porin kaupungin kasvupalvelut- ja kaupunkisuunnitteluyksikön päällikkö Jouko Hautamäki iloitsee.

Iso projekti vaatii vuosien valmistelutyön

Investointipäätöstä odoteltaessa on käynnistetty lupahakemusprosessi ja ympäristövaikutusten arviointi.
– Onnistuneita laboratoriotestauksia oli jo aiemmin tehty, ja nyt myös laajempien testien ensimmäiset tulokset ovat lupaavia, Hautamäki paljastaa.
Rakennustyöt on aikataulutettu vuodelle 2023 ja laitoksen tuotannon on suunniteltu käynnistyvän vuoden 2024 loppuun mennessä.

Pori kehittää kansainvälisyyttään
Sekä yleis- että toimialakohtaista osaamista tarjoavat Business Finlandin laajat ulkomaan verkostot vievät suomalaisten viestiä eteenpäin.
– Isoja sijoittumispäätöksiä on harvoin, mutta keskusteluyhteyden ollessa auki oikeisiin tahoihin on mahdollista
olla vaihtoehtona valintatilanteissa, Hautamäki sanoo.
Kansainvälisyys näkyy myös paikallisesti, kun Pori pyrkii tukemaan kaupungin olemassa olevien kansainvälisten yritysten kasvua.


Satakunnan kauppakamarilehden 1/2021 artikkeli