Ajankohtaisten arkisto


​​​​​​​TÄSTÄ VOIT TARKISTAA SATAKUNNAN KAUPPAKAMARIN UUTISVIRRASSA JULKAISTUT AJANKOHTAISET NOSTOT


Satakunta investointien mahdollisuuksissa, mutta infran haasteissa

9.10.2023 julkistetussa selvityksessä rakennetaan Suomen tulevaisuutta. Investointiaalto on iso mahdollisuus, mutta infra tarvitaan etupainotteisesti mahdollistamaan tulevaa kehitystä.

Lue lisää

Kuvassa BrandID:n hallitus. Ylärivissä vasemmalta alkaen Juha Heljakka, Pauli Aalto-Setälä, Olli Kivelä ja alarivissä vasemmalta alkaen Tomi Elo, Harri Rusanen, Christina ”Pia” Harmia.

BrandID Oy palkittiin onnistuneesta hallitustyöstä valtakunnallisella Kultainen Nuija -palkinnolla

Porilaisen BrandID Oy:n omistaja on Heljakan suku. Palkinnon luovutti Kultainen Nuija -tuomariston jäsen ja HappyOrNot Oy:n toimitusjohtaja Miika Mäkitalo Hallituspartnerit ry:n puheenjohtajan Sami Someron kanssa.​​​​​​​

Lue lisää


Satakunta on avoin kaikille Naton ja kansainvälisen maanpuolustuksen hankkeille

Läntisen Suomen teollisuus investoi kymmenillä miljardeilla - nukkuuko liikennesektori Ruususen unta?

Läntinen teollisuusvyöhyke käy läpi historiallisen suurta investointiaaltoa. Tornionjokilaaksosta Pohjanmaan ja Satakunnan kautta Turkuun ulottuvalla vyöhykkeellä investoidaan vuosikymmenen loppuun mennessä kymmenillä miljardeilla euroilla teolliseen tuotantoon ja energiaan – koko Suomen kasvuun. Jo nyt alue tuottaa kolmasosan Suomen viennin arvosta. Jatkossa on mahdollisuus merkittävään kasvuun, kunhan asiat tehdään oikein.

Lue lisää

​​​​​​​TUTUSTU TÄSTÄ

Modernit pääväylät - kilpailukykyinen Suomi

Satakunnassa tarvitaan lentoyhteys maailmalle

Satakunnan lentoliikenteestä on julkaistu elinkeinoelämän näkemyksiin pohjautuva selvitys.

Satakunnassa lähes 79 prosenttia yrityksistä kärsii työvoimapulasta

- rajoittaa merkittävästi yritysten kasvua

Kauppakamareiden jäsenyrityksille suunnatun kyselyn mukaan lähes 79 prosenttia satakuntalaisista yrityksistä (vrt. 75 % kaikista vastaajista) kokee pulaa tai paljon pulaa osaavasta työvoimasta. Jopa 64 prosenttia yrityksestä (vrt. 68 % kaikista vastaajista) arvioi, että kohtaanto-ongelmasta johtuva pula osaavasta työvoimasta on rajoittanut yritysten kasvua ja liiketoimintaa. Talouskasvu sakkaa, jos korjaavia toimenpiteitä ei tehdä vauhdilla, sanoo Keskuskauppakamarin johtava asiantuntija Mikko Valtonen.

Satakunnan lentoliikenteen tulevaisuus - vastaa käynnissä olevaan kyselyyn!
​​​​​​​

Keskuskauppakamarin pääekonomisti Mauri Kotamäki. Kuva: Roni Rekomaa

Koronavuosi kohteli eri toimialoja eri tavoilla

K3 Koronavuosi kohteli eri toimialoja eri tavoilla– majoitus- ja ravitsemusalalla synkintä, teollisuus ja kauppa pärjäsivät keskimääräistä paremmin, rakentaminen vasta odottaa huonoimpia aikoja

Epävarmuuden vähentäminen on julkisen talouden tärkein tehtävä